‘Homo imbècil’

«Es tracta de dir: som Homo sapiens, sí,
Homo sapiens però imbècils.
»
Eudald Carbonell

Llegeixo l’entrevista de El Punt Avui+ amb Eudald Carbonell: “Aquí el tema és que som una espècie imbècil, i és clar, a una espècie imbècil com nosaltres és molt difícil fer aquestes reflexions. El més important és ser autocrítics. Es tracta de dir: som Homo sapiens, sí, Homo sapiens però imbècils. La imbecil·litat en el context humà, ara, és molt important, i com que hi ha tanta gent que som imbècils, doncs aquí hi ha un problema per a la pròpia evolució. S’ha de trencar aquesta sèrie d’errors que hem tingut en l’evolució per ser capaços de governar el nostre futur, però d’entrada, com que ja no ho hem fet, el que ens ve a sobre ens vindrà i ja està. És irreversible. I ara hem de pensar que vindran noves crisis i que la nostra espècie desapareixerà. Totes les espècies s’extingeixen, almenys fins ara; la tecnologia pot impedir que ho fem, però el que s’ha de fer és intentar que les condicions de vida dels esp`cimens millorin, no empitjorin.»

Dia de descans. De bici, perquè el dia ha estat ben mogut. Tornat a l’Ajuntament per una reunió d’última hora.
Faig la inscripció al brevet de 300 km del Centenari. El dia 11 de juny. Aquella setmana, deu dies de fet, del 4 a 12, aprofitaré per fer una altre càrrega de volum, la penúltima. De fet, aquell cap de setmana del 10 al 12 de juny, m’havia programat fer la Volta a Catalunya cicloturista, de 900 km, en tres dies. Però, la brevet del centenari em fa més il·lusió. L’any passat ja vaig fer la dels 200 km. Resulta que l’11 de juny del 1922, l’Audax Club Parisien va organitzar la primera brevet de 300 km de la història. I totes les organitzacions randonneurs del món organitzen aquest mateix dia un brevet per commemorar l’efemèride. Bé, no ser si totes les del món, però els Randonneurs de Catalunya sí. I em sembla que els hem de fer costat i participar-hi.
Se surt de Sant Fruitós de Bages i s’hi retorna. El recorregut no és molt exigent, 2.691 metres. Del Bages a l’Anoia, la Segarra, l’Urgell, la Noguera, el Segrià, amb breu entrada a l’Aragó, i tornada pel Pla de l’Urgell, la Segarra, l’Anoia i el Bages.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s