Messi i els il·luminats

L’actuació de Leo Messi contra el Manchester City ha estat elogiada de manera unànime. Lògic. Només es pot negar l’evidència des del fanatisme i la idiotesa. No va fer cap gol, però va jugar un partit memorable. Hi ha algun diari anglès que ho ha resumit així: Messi no necessita marcar per ser el millor.

Ara ja fa prou partits que veiem Messi en plenitud de forma i que també observem una ampliació del seu registre futbolístic com per dir que som davant d’una versió millorada que el converteix en un jugador total. Manté la seva capacitat de superar rivals amb la pilota enganxada als peus i de fer gols de totes les maneres imaginables i, a la vegada, des de fa un temps, hi ha afegit una visió privilegiada del joc per assistir al company més ben situat per marcar. De totes aquestes qualitats se n’ha parlat molt i bé. Millor del que jo em reconec capaç d’expressar.

Tanmateix, hi ha un vessant de la seva aportació al joc de l’equip que em fa l’efecte que no s’ha destacat prou encara i que a mi em sembla el més notori i decisiu de cara al futur més immediat de l’equip. Em refereixo a la capacitat que té per llegir el partit en el seu conjunt i decidir en cada moment quina funció ha d’assumir. Ahir, per exemple. Quan a la segona part el joc va entrar en una fase boja, d’anada i vinguda d’una àrea a l’altra, amb Rakitic i Iniesta amb massa camp per cobrir i Mascherano sense donar l’abast, Messi es va situar al mig del camp i va asserenar i joc i va fer que l’equip s’ordenés un altre cop al seu voltant. Aquella jugada en què es va anar passant la pilota amb Alves resumeix bé el que vull dir, em penso. No és l’únic partit que ho ha fet. Ja ho he destacat en algun altre article. No recordo qui em va dir un dia que el substitut de Xavi seria Messi. Crec que estem assistint al procés de substitució.

Per cert, gairebé me n’oblido: els il·luminats del títol són aquells que presumien de saber-ne més que ningú, de futbol (i de tot), i que pretenien vendre’s Messi per poder-se pagar un Camp Nou faraònic. La pena és que ens han deixat un debat d’una idiotesa més profunda encara que la que supura del fanatisme extrem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s