Laporta: indignació, cavallers, indignació

L’expresident Joan Laporta se les ha tingudes aquest dilluns amb el jutge i l’advocat del cas MCM perquè no el deixaven declarar en català. La discussió amb un i altre s’ha pogut escoltar i veure per ràdio i televisió i ha generat l’enrenou que és fàcil d’imaginar a les xarxes socials.

No cal aclarir que el judici es fa a Barcelona perquè, malauradament, ja sabem que la llengua habitual dels jutjats de Catalunya és el castellà i el fet excepcional és declarar-hi en català. Ara fa pocs dies hem sabut que un jutjat de Vic, el d’instrucció número 5, pretén que tots els escrits que hi entrin els particulars estiguin escrits en castellà. Fins a aquest grau d’agressió hem arribat. Una altra raó a favor de la independència.

La reacció de Laporta mereix tots els elogis que ha rebut al llarg del dia. La seva dignitat és un exemple. “Tinc tot el dret a declarar en català, és la meva llengua i la del meu país”, ha etzibat al jutge que pretenia fer-lo cedir amb l’amenaça de fer-lo tornar dimarts o dijous.

Ara: per a mi, en aquest episodi, la notícia no és que Laporta s’hagi mantingut ferm en la defensa del seu dret a declarar en català sinó que tots els altres, des de l’expresident Sandro Rosell al vicepresident Javier Faus passant pel directiu Jordi Moix i els exdirectors generals Joan Oliver i Antoni Rossich ho hagin fet en castellà.

És a dir: ens admira el coratge de Laporta perquè sabem que no som capaços de tenir-lo i ens causa indiferència l’actitud mesella de Rosell, Faus, Moix, Rossich i Oliver perquè la reconeixem com a pròpia?

Llavors, menys admiració i més indignació, cavallers, més indignació!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s