Més raons per sortir corrents

De raons per independitzar-nos d’Espanya cadascú tindrà les seves però, en conjunt, en tenim per fer-ne un catàleg ben gruixut. El que no podem és tancar-ne l’edició encara perquè des de l’espanyolisme i l’unionisme cada dia ens en donen de noves.

Si ahir va ser el Tribunal Constitucional i l’anul·lació de la Llei de consultes i del decret de convocatòria del 9-N, avui és l’expulsió del jutge Santiago Vidal de la carrera judicial. Un i altre episodis el que fan és expulsar-nos a tots.

De fet, no hi ha millor resum que el debat sobre l’estat de la seva nació que va des de dimarts al Congrés dels Diputats. Estic d’acord amb què, en general, els parlaments són una mostra política i social de les societats a què representen.

I això val tant pel menyspreu als portaveus dels grups catalans i al conflicte polític amb Catalunya, que va ser volgut i planificat (no va ser cap novetat), com pel cas de la vicepresidenta que jugava al Candy Crush, pel fet i per la no dimissió ni petició disculpes, ni que fos; el seu comportament no és estrany d’observar en una reunió de feina o altra.

És clar que l’espectacle de dilluns a la comissió d’investigació del cas Pujol al Parlament català no ens situa en un nivell superior. Algú podria cridar a socors, que estem rodejats!, i li comprendria la desesperació. Però, al contrari, trobo que la constatació de l’esfondrament ens hi hauria d’empènyer amb més força i determinació. Per l’oportunitat que se’ns obre de fer un país de bell nou, o gairebé.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s