I doncs, què farà Joan Laporta?

Té raó el periodista Àlex Santos, que ahir parlava en el seu bloc És a dir sobre les ganes que hi ha en els ambients culers de saber si l’expresident Joan Laporta es presentarà a eleccions anunciades per a final de la temporada. És una pregunta constant i recurrent. I la majoria dels interlocutors que m’he trobat, especialment els aficionats que no viuen dins l’olla culer, ho donen per fet i donen per feta la seva victòria, també.

Tanmateix, la veritat és que es veu que ara mateix ningú no ho sap. “Ni ell mateix, probablement”, afirmen persones que el coneixen bé. Jo, tampoc. No hi he parlat i per més al costat seu que hagi estat, em veig incapaç de donar una resposta en un sentit o en un altre. No ho sé. Com a molt, em puc fer unes quantes reflexions, algunes de les quals potser també ell mateix se les fa. O li fan.

Hi ha (Johan Cruyff) qui ha dit públicament que “mai segones parts van ser bones”. Bé, més enllà de ser una frase feta, no crec que sigui cap dogma de fe. La segona part de Florentino Pérez, per exemple, no és pas pitjor que la primera, al contrari.

El que jo crec, vull dir si jo l’hagués d’aconsellar que no és pas el cas, és que Joan Laporta ja sap el pa que s´hi dóna i que abans de fer el pas haurà de valorar dos aspectes que em semblen ineludibles: primer, si la seva tornada a l’arena culer és compatible amb la seva actual activitat professional i amb la seva vida privada; i, segon, ha d’analitzar els motius pels quals vol ser president un altre cop; dit de manera més clara, en cap cas hauria de ser per a revenjar-se de tot el dany que li han causat Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i la resta de directius que l’han succeït, penso que hauria d’estar molt segur de no cedir a la temptació de fer-los pagar el mal que li han fet a ell i als seus darrers directius.

Ara: mentre no se sàpiga si hi va o no, segur que la seva possible candidatura fa anar de corcoll els candidats que ja tenen decidit presentar-s’hi, bàsicament el president Josep Maria Bartomeu i Agustí Benedito. Perquè és clar que les seves estratègies de campanya no podran ser iguals si tenen Laporta com a rival, ni que sigui per raons distintes.

Anuncis

Un pensament sobre “I doncs, què farà Joan Laporta?

  1. Retroenllaç: Eleccions Barça:I Joan Laporta es presentarà?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s