Quines ganes de gresca!

La junta directiva del FC Barcelona va decidir ahir canviar l’operador televisiu i cedir els drets de la temporada que ve a Telefònica; a partir de la temporada 2016-17, ja els negociaran de manera col·lectiva els clubs de la Lliga de Futbol Professional. Encara que no s’han donat xifres oficials, alguns mitjans han avançat la quantitat de 140 milions d’euros. A banda, el comunicat de la junta posa molt d’èmfasi en l’acord per tres anys d’expansió pels països de l’Amèrica Llatina.

La decisió de la junta significa trencar amb l’operadora catalana Mediapro, qui havia estat el soci televisiu del FC Barcelona els darrers anys. Jaume Roures, el màxim mandatari de Mediapro, va dir en conèixer la notícia que la seva oferta era millor que la de Telefònica i que els arguments de la junta blaugrana no són creïbles  perquè si alguna cosa saben fer ells és, precisament, l’expansió internacional del futbol. Per a Roures, el president Josep Maria Bartomeu ha actuat en “clau electoralista, perquè una fotografia amb Telefònica ven més que no pas una amb quatre catalanets” i l’ha acusat de ser “deslleial” amb Mediapro.

Que la junta hagi decidit cedir els drets de la temporada que ve a Telefònica no és cap sorpresa. Més o menys, ja s’intuïa. El FC Barcelona i Mediapro tenien l’acord fet, amb els contractes redactats i pendents de ser firmats, segons havia explicat Roures dies enrere, però una trucada del president de Telefònica, César Alierta, a Bartomeu en va aturar la signatura, primer, i n’ha acabat provocant el trencament, finalment.

És clar que la junta directiva blaugrana ha de vetllar pels interessos del club i hem de creure, mentre no tinguem evidències de lo contrari, que l’oferta de Telefònica, ni que sigui per només un any, és molt millor que la de Mediapro.

Ara: tot i sent així, la decisió que ha pres Bartomeu és estranya. Primer, perquè per trencar una aliança de tants anys per només un any es necessiten uns arguments molt contundents que la junta directiva, de moment, no ha posat damunt la taula. Segon, per la forma com s’ha produït; això de trencar les negociacions quan els contractes estan pendents de la firma i prou, perquè el president d’una companyia ha trucat el president cinc minuts abans, i que se sàpiga públicament com ha anat tot, dóna una imatge del club i de la junta que el regeix de molt poc seriosa i de que no és de gens fiar. I, tercer, perquè a cinc mesos de les eleccions, el més adequat és deixar-ho tot tal com està i no comprometre el club amb acords i aliances noves.

Per poder sortir de l’estranyesa, caldrà que Bartomeu expliqui molt bé per què l’oferta de Telefònica és tan irrenunciable i tan superior a la de Mediapro com per haver posat fi a una aliança estratègica de tants anys i per haver jugat amb la imatge del club.

Perquè, ara mateix, el que sembla és que Bartomeu i la seva junta el que tenen són ganes de canviar-ho tot pel simple fet d’acabar amb l’herència rebuda i unes ganes de gresca essencials.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s