Carregar-li el mort a Rosell

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va declarar ahir durant tres hores a l’Audiència Nacional davant el jutge Pablo Ruz. La polèmica que reflecteixen els diaris d’avui és si en les seves respostes va carregar-li el mort a l’expresident Sandro Rosell, que és la conclusió a què es va arribar ahir a partir del que n’havia transcendit i dels comunicats, un més un d’ampliat, que va publicar el club. El que hi deia era que “Sandro Rosell va liderar” les negociacions amb el pare del jugador i que Bartomeu —aleshores vicepresident esportiu— “no va intervenir en la negociació.”

Si aquesta declaració és carregar-li el mort a Rosell o no, és una qüestió que cadascú entendrà com li sembli. El que és clar és que Rosell i Bartomeu han adoptat l’estratègia de delimitar la responsabilitat en l’expresident i d’exonerar Bartomeu i el club. És el que va declarar Rosell al jutge, malgrat que no se n’hagin sortit.

De fet, vist des de fora, el que sorprèn de la imputació de Bartomeu és que hagi estat per l’últim pagament efectuat en la contractació de Neymar i no pas per la seva condició de vicepresident esportiu i, per tant, com el vicepresident econòmic, Javier Faus, responsable del fitxatge. Perquè “liderar” no crec que sigui cap figura jurídica.

Ara: em sembla que l’únic aspecte que no hauríem de criticar del cas Neymar és la celeritat amb què han actuat el fiscal José Pedrals i el jutge Pablo Ruz, per més insòlita i sorprenent que hagi estat. És molt incongruent queixar-se de la lentitud de la justícia, que si és lenta no és justícia, i lamentar-se’n la vegada que actuen a tota velocitat. El que ara seria d’esperar és que el jutge decideixi si desimputa el president Josep Maria Bartomeu o li manté.

Ah, per cert, el cas Neymar cansa moltíssim.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s