De la tensió a Can Barça

La setmana transcorre tranquil·la a Can Barça o, si més no, menys convulsa que l’anterior, cosa que no era difícil que succeís. Diuen que la tensió s’ha rebaixat i que això és perquè, primer, el president Josep Maria Bartomeu va anunciar la celebració d’eleccions a finals de temporada, precisament, amb l’objectiu de rebaixar la tensió “desproporcionada” que hi havia al club, i ho hauria aconseguit; segon, perquè l’equip va guanyar l’Atlètic de Madrid amb un joc esplèndid i convincent, d’aquells que fa dir “així, sí!”; i, finalment, perquè encabat Messi va sortir a Barça TV i va afirmar, rotundament i clara, que tot el que s’havia dit d’ell i Luis Enrique era tot mentida i que no tenia cap intenció d’anar-se’n del club a final de temporada.

Així les coses, la majoria de les opinions que he pogut llegir i escoltar fins avui em diuen i rediuen que la tensió al club s’ha rebaixat d’una manera molt considerable. Com si fos una consigna.

I tanmateix, com diria el poeta, trobo que la remor persisteix. Almenys, jo també he escoltat Messi dient que no sap on serà l’any que ve perquè això del futbol dóna més voltes que el hàmster català i les últimes hores, del seu possible traspàs n’han parlat, així resumint-ho, Josep Maria Bartomeu, Luis Enrique i Carlo Ancelotti i The Guardian ha afegit el Manchester United com a club amb prou interès i diners com per plantejar-s’ho seriosament. Ara: el fitxatge de Messi, és impossible i hi ha estudis econòmics que ho certifiquen.

I en el front institucional, es veu que no hi ha manera de tancar l’enfrontament amb l’expresident Joan Laporta. Si dilluns el jutge Pablo Nuño de la Rosa Amores decidia no executar els avals que havien de dipositar Laporta i set directius de la seva darrera junta directiva, dimarts i dimecres els socis Vicenç Pla i Robert Blanch, els promotors de la demanda, anunciaven que hi presentaran recurs. Diu l’exvicepresident Alfons Godall que “Blanch i Pla són uns titelles de l’entorn de Rosell, Bartomeu, Faus i l’actual junta”.

Però, certament, la tensió s’ha rebaixat d’una manera molt considerable. Almenys, ho diuen. Com si fos una consigna. O una lletania.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s