El Barça i l’Espanyol davant la cruïlla nacional

Ves per on, FC Barcelona i Espanyol han reaccionat si fa no fa de manera semblant a la disjuntiva que els ha plantejat el procés de transició nacional i la necessitat de posicionar-se sobre el dret a decidir.

Aparentment, el Barça ha fet un pas més enllà atès que ha dit per carta que s’hi adhereix, mentre que l’Espanyol, per boca del portaveu del seu consell d’administració, Rafael Entrena, va dir que se n’estarà.

Ara: encabat, d’un cantó va sortir el vicepresident Carles Vilarrubí per dir que no calia tan d’entusiasme perquè, al capdavall, el Barça era al lloc de sempre, no s’havia mogut, i va parlar de l’adhesió amb un to desmenjat.

I, d’un altre cantó, el president Joan Collet va dir que potser n’haurien de tornar a parlar perquè no veia clar que l’Espanyol es quedés al marge d’un procés que fa sortir al carrer dos milions de persones gairebé.

Trobo que és més significatiu que no pas curiós observar com Barça i Espanyol s’han acostat, les seves juntes directives vull dir, en una qüestió que fa referència al futur nacional de Catalunya. Històricament, la divergència havia estat més flagrant i nítida.

I és trist i decebedor copsar quin embolic s’hi han fet. Uns i altres han afirmat amb voluntat de convèncer que Barça i Espanyol estaran sempre al costat del país. Home, només faltaria! Quina alternativa tenen: quedar-se’n al marge?, posar-s’hi en contra?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s