President Bartomeu: No n’hi ha prou

El FC Barcelona s’ha afegit a la commemoració dels tres-cents anys del 1714 amb el desplegament al centre de la graderia lateral d’una lona amb la bandera de Catalunya, el logotip del Tricentenari i la bandera blaugrana, i fent que el primer equip jugués amb la samarreta de les quatre barres contra l’Athletic Club que hi ha contribuït vestint el segon equipament que es correspon amb els colors de la bandera d’Euskadi. A títol individual, també hi podem afegir la presència dels jugadors Piqué i Xavi i la del president Bartomeu a la V de dijous a Barcelona.

Qualsevol acció ha de ser benvinguda i aplaudida. No obstant, a aquestes alçades del procés de transició nacional que viu Catalunya, després de tres manifestacions com mai s’han vist al país i a Europa, quan el moviment a favor del dret a decidir aplega el 80 per cent del Parlament i una majoria amplíssima de les entitats catalanes, amb els gestos que ha fet el club i els que (no) han fet el president i els seus directius no n’hi ha prou; de fet, són insuficients i causen una decepció molt profunda i generen incomprensió.

El Camp Nou fa anys que s’ha afegit al Tricentenari: des que cada minut 17 amb 14 segons crida a favor de la independència de Catalunya. En el partit contra l’Athletic hi ha tornat amb més insistència encara i amb el desplegament d’unes lletres per afirmar que “Serem lliures”. Em sembla que aquests són uns detalls reveladors de fins a quin punt els socis i els aficionats blaugrana van per davant de la junta directiva i de fins a quin punt aquesta junta directiva no està a l’alçada dels seus socis i aficionats. És clar que l’afició blaugrana representa més fidelment l’ànima catalanista del FC Barcelona que no pas ho fa avui la directiva que presideix Josep Maria Bartomeu.

El president blaugrana havia dit que “el FC Barcelona sempre donarà suport a les decisions de la majoria dels catalans. Però, no farà política.” Pel seu cantó, el vicepresident Carles Vilarrubí ha volgut treure ferro al fet de vestir la samarreta de les quatre barres: “la samarreta quadribarrada és una de les equipacions oficials del Barcelona i, per tant, no pretenem polititzar res, ni anar contra ningú.”

Aquestes declaracions són una estupidesa i un error en tots els seus termes perquè, d’una banda, només faltaria que el FC Barcelona no donés suport a la voluntat majoritària dels catalans!, i perquè, d’una altra banda, demostren complex, una mancança per afrontar la situació que se’ls ha girat. A qui pretenen enganyar? La decisió de jugar amb la samarreta que simbolitza la senyera (ja he dit prou vegades que no m’agrada i que trobo intolerable que serveixi per fer promoció d’un país que no respecta els drets humans i que està acusat de finançar el terrorisme islàmic) s’ha llegit arreu com un acte polític inequívoc.

El FC Barcelona no ha de fer política partidista, però sí que ha de fer política perquè no pot no fer-ne. No sumar-se de manera desacomplexada als actes del Tricentenari o no complir amb el seu deure de primera institució esportiva del país i donar exemple afegint-se a la taula d’entitats de la Plataforma pel Dret a Decidir són decisions amb una transcendència política clara. El que està fent la junta directiva del president Josep Maria Bartomeu és no ser fidel a la història del FC Barcelona, un club que sempre ha estat al costat del país de paraula i fets, abanderat i herald dels anhels de democràcia i llibertat nacional dels catalans.

[Aquest article va sortir publicat a Nació Digital.cat el dissabte, 13 de setembre de 2014]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s