L’endemà del 7 a 1 d’Alemanya al Brasil

Aquest 7 a 1 d’Alemanya al Brasil en les semifinals del Mundial ja no l’esborrarà ningú i quedarà per a la història del futbol, d’Alemanya i del Brasil. Tanmateix, em penso que val la pena deixar passar uns dies abans de treure massa conclusions. Per exemple, podríem esperar a dilluns quan ja haurà acabat tot.

Ara: personalment, després d’alegrar-me pel que aquest resultat pot tenir de positiu de cara al futur del futbol, jo en trec una conclusió i em faig una pregunta.

La conclusió és que el futbol no s’improvisa. Vull dir que, sent cert que tant a l’Espanya de Sud-àfrica com a l’Alemanya del Brasil hi havia sis jugadors dels equips entrenats la temporada anterior per Josep Guardiola, tampoc no n’exageraria el significat.

No crec que sigui una mera casualitat. Més aviat constato que Guardiola és un fill i un profund coneixedor d’una manera molt determinada d’organitzar i entrenar els equips, d’una filosofia de futbol, i que, per tant, la va encertar quan va escollir anar-se’n al Bayern de Munic.

Perquè jo entenc que el futbol no s’improvisa, que no se n’improvisa cap dels sistemes que es poden practicar. És a dir, que el que no s’improvisen són els jugadors, ni tampoc els tècnics.

L’Alemanya que ha derrotat tan contundentment el Brasil porta des del 2008 jugant d’aquesta mateixa manera, triant uns jugadors d’unes determinades característiques, amb Joachim Low d’entrenador i etcètera. I això fa força temporades que ho veiem, tant en les categories inferiors de les seves seleccions com en els clubs de la Bundesliga.

Dit d’una altra manera, ni a un determinat equip el pot entrenar un tècnic qualsevol, ni un determinat entrenador pot dirigir un equip qualsevol. Suposo que ja s’entén.

I aquest raonament, que no em sembla res de l’altre món, ja ho dic jo mateix, em porta a preguntar-me, veient els fitxatges que està fent el FC Barcelona aquest estiu, les altes i baixes que s’estan donant des de fa un parell o tres de temporades, si no l’allunyen de la manera de fer i del model que s’havia seguit els últims anys.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s