El daltabaix d’Espanya en clau culer

Més enllà de la gràcia que ens pugui fer la pallissa d’Holanda a Espanya, el 5 a 1 que podia haver estat un 6 o 7 a 1 perfectament, hi ha una lectura que no es pot obviar. I és que en molts moments del partit, no només durant el desgavell de la segona part, la sensació va ser força semblant a la que he tingut les dues darreres temporades veient el FC Barcelona estavellant-se contra equips amb la lliçó ben apresa. Fins i tot els comentaris dels locutors que retransmetien el partit, un cop passada l’eufòria inicial i la satisfacció del primer gol, eren semblants a les valoracions dels periodistes culers, amb la mateixa exigència de fer circular de pressa la pilota per poder traduir en ocasions de gol, almenys, la possessió tan abassegadora com estèril.

Ni l’enfonsament blaugrana de la darrera temporada, ni el daltabaix espanyol de divendres haurien de fer perdre la fe en aquest model de joc que es basa en voler dominar el joc a partir de la possessió de la pilota i en voler anar a fer un gol rere l’altre, sigui quin sigui el marcador i el minut de joc. Perquè es tracta d’una manera irrenunciable d’entendre l’entreteniment del futbol.

Ara: el que una i altra patacada exigeix és una evolució de la tàctica un cop va quedant clar que els rivals li han trobat la manera no només de contrarestar-lo, sinó de fer-lo miques. I em fa l’efecte que no només es tracta de revolucionar el sistema, veig que també caldrà sacsejar els encarregats d’executar-lo perquè el que més falta farà serà trobar futbolistes que a més de tenir gana de títols, com tan sovint es conclou, massa simplement, se’l creguin i tinguin l’esperit i la força suficient com per no abaixar els braços a la primera patacada com tantes vegades hem observat l’última temporada i aquest divendres mateix.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s