L’èxit del Barça B: segona lectura

El Barça B ha acabat la temporada com a tercer classificat de la Segona divisió A. No és cap casualitat. Com que cada any comença de nou, com aquell qui diu, amb molts canvis a la plantilla, els resultats d’una temporada a l’altra poden variar notòriament. No obstant, les bones classificacions s’han repetit prou vegades ja com per considerar que el filial blaugrana s’ha consolidat a la segona categoria i que les posicions capdavanteres són el seu lloc.

Dit això, el raonament ens porta a concloure que el Barça B podria accedir a la Primera divisió amb relativa facilitat si els filials poguessin ascendir i que el Barça B és el tercer equip del futbol català. Aquesta conclusió, si bé barcelonisme endins es pot qualificar d’altament positiva, barcelonisme enfora s’hauria de veure com a preocupant i reveladora de l’estat de salut del futbol català.

Sembla que el potencial futbolístic del país donaria per tenir entre tres o quatre equips a la Primera divisió de manera regular i que a la Segona divisió n’hi haguessin quatre o cinc més. Res d’això no passa des de fa moltes temporades i sempre de manera anecdòtica.

De raons, n’hi ha de diferents i diverses. Però n’és una la força socioesportiva tan abassegadora del FC Barcelona que, fins i tot, es permet tenir el tercer millor equip -veuríem si no en seria el segon en cas de poder disputar-li el lloc al RCD Espanyol. Aquest mateix raonament és vàlid per a d’altres disciplines amb la participació del FC Barcelona, en el sentit que el potencial català no queda reflectit amb la presència i bones prestacions que li correspondrien.

Que el filial blaugrana sigui el tercer millor equip català no és cap desgràcia, però esdevé un problema quan la seva funció de planter i, en general, de la del futbol base blaugrana no redunda en el futbol català. Més que d’una qüestió de club, es tracta d’un tema de país. I, encara que no ho sembli, és un problema tant per al FC Barcelona, com per al futbol català en el seu conjunt.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s