Les primes de la selecció espanyola

A quatre dies de començar el Mundial de futbol del Brasil s’han sabut les primes que cobraran els futbolistes de la selecció espanyola per revalidar el títol que van aconseguir fa quatre anys a Sud-àfrica: cada jugador s’endurà 720.000 euros. Això suposa 120.000 euros més dels que van rebre fa quatre anys o, dit d’una altra manera, un 20 per cent més.

És clar que el cost de la vida no s’han incrementat d’un 20 per cent en aquests quatre anys, no si per cost de la vida entenem l’IPC. Però podria ser que el valor de la selecció, havent guanyat l’Eurocopa també, s’hagués incrementat d’una forma tan substancial. No obstant, no és aquesta la comparació que val. Els 720.000 euros s’han de relacionar amb els 330.000 que cobrarà la plantilla del Brasil i de França, més encara, amb els 300.000 de l’alemanya. Si les primes dels integrants de la selecció han de cobrar en funció del nivell econòmic del país, o n’han de ser un reflex, la distorsió és absoluta.

No és estrany que la informació hagi causat vergonya i que hi hagi qui ho consideri un insult. És veritat, però llavors es tracta d’un autoinsult. Perquè tant se val que els diners els paguin els patrocinadors: és una obvietat que no els pagarien si no n’esperessin el retorn corresponent.

El mateix raonament val per les queixes sobre els preus de les entrades dels camps de futbol, el canvi de samarretes de cada temporada o quina publicitat hi ha estampada. De la mateixa manera que cada afició té el club que es mereix, cada societat té el futbol que engreixa i tolera.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s