La Lliga de dos que va guanyar un tercer

Ara que han passat uns quants dies i això dels fitxatges va per llarg, em ve de gust analitzar una de les afirmacions que vam fer a la temporada: que el títol de la Lliga està reservat al FC Barcelona i al Reial Madrid i que la resta d’equips que la disputen són mers espàrrings i, en algun cas, aixafaguitarres.

Pot semblar que l’afirmació queda desmentida per les prestacions de l’Atlètic de Madrid, tant pel títol del campionat espanyol com pel seu accés a la final de la Lliga de campions, que va tenir guanyada fins al temps de descompte.

I no obstant, continuo pensant que a la Lliga espanyola només hi ha dos equips que valguin i veig el cas de l’Atlètic una excepció més rara encara que la darrera del València de fa 10 anys. Dic més estranya per l’evolució econòmica que ha seguit el futbol en què les distàncies entre els equips més rics i la resta han crescut de forma dramàtica.

A partir d’aquest raonament, considero que el títol obtingut per l’Atlètic ha estat més per demèrit del Barcelona i el Madrid que no pas per mèrit dels matalassers, als quals no se’ls pot negar la capacitat de resistència i de competir.

El Barça va arribar de líder al final de la primera volta amb 50 punts. La projecció el duia a 100 punts com a mínim, com va pronosticar l’entrenador Gerardo Martino. Va tirar llarg, però l’anàlisi era correcte.

Barcelona i Madrid han perdut la darrera Lliga i l’Atlètic se n’ha aprofitat. La final de la Lliga de campions, la distància de joc que es va veure entre merengues i matalassers, vull dir, me’n convenç, també.

O bé hi ha un canvi que no em sé imaginar vista la tendència que du el futbol, o em penso que trigarem deu anys o més a viure una raresa com el títol de l’Atlètic de Madrid.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s