I a can Barça, ara què? (I)

Els darrers articles els he acabat recordant que sempre ha estat més fàcil destruir que no pas construir. Volia dir que l’enfonsament del FC Barcelona és conseqüència dels quatre anys en què la Junta directiva de Sandro Rosell s’ha dedicat, des de la rancúnia i el ressentiment, a capgirar la presidència de Joan Laporta. És cert que va aprofitar la inèrcia Guardiola, però a aquestes alçades crec que és clar que ho va fer a contracor. Com també veig que és indiscutible que Sandro Rosell va rebre de Joan Laporta un FC Barcelona molt millor que no pas el que ell ha deixat cuita corrents a Josep Maria Bartomeu.

Per tant, es tracta de reconstruir el club i l’equip que s’havien revelat d’èxit.

I a partir d’aquí s’obren diverses incògnites. A les darreres hores s’han obert o reobert uns quants debats. El primer és sobre la presidència de Josep Maria Bartomeu. Té dues vessants. D’una banda, hi ha la qüestió de si hauria de convocar eleccions, i d’una altra banda, si té la capacitat de lideratge que es diu que s’ha trobat a faltar i que seria causa de l’ensorrament.

Pel que fa les eleccions, és indubtable que Bartomeu té la legitimitat dels Estatuts del FC Barcelona per mantenir-se a la presidència fins a la fi del mandat el 30 de juny de 2016, però que no té la de les urnes. Crec que hauria d’haver anunciat la convocatòria d’eleccions per a final de la temporada en el mateix moment de succeir Rosell, però que s’ha d’acceptar que no les convoqui i que no cal insistir-hi perquè l’exercici del poder avui és un plebiscit diari.

Així, de la mateixa manera que el referèndum del Camp Nou el va reforçar, una possible imputació pel cas Neymar i segons quina en sigui la resolució l’afebliria, per més que en el seu dia ja avancés que la decisió del jutge de l’Audiència Pablo Ruz no el faria dimitir.

I pel que fa el lideratge, la meva esmena és a la totalitat. Vull dir que de lideratge no n’ha faltat, almenys mentre Sandro Rosell va ocupar la presidència del club. La qüestió són les decisions que va prendre o que va deixar de prendre. Per exemple, portar Gerardo Martino i fitxar Neymar van ser fruit del lideratge de Rosell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s