El referèndum del Camp Nou i les eleccions

La Junta directiva del FC Barcelona ha fet pública la pregunta que sotmetrà en el referèndum del 5 d’abril sobre la reforma del Camp Nou: Aprova la proposta del nou Camp Nou, l’Espai Barça i el nou Palau Blaugrana?

L’anunci es produeix en un moment en què es comencen a escoltar opinions en el sentit que l’actual Junta directiva no podrà acabar el mandat i haurà de convocar eleccions anticipades a finals de la temporada actual.

Aparentment, una i altra cosa són incompatibles. Al contrari, a mi em sembla que responen a la dinàmica en què ha entrat el club i que s’ha vist agreujada i accelerada com a conseqüència de la dimissió de Sandro Rosell.

M’explico. El president Josep Maria Bartomeu i els seus directius s’esforçaran a fer creure que el que es sotmetrà a l’aprovació dels socis és únicament i exclusiva el projecte de reforma del Camp Nou. Però, no s’ho creuen ni ells.

El dia 5 d’abril, amb l’excusa del nou Camp Nou, l’Espai Barça i el nou Palau Blaugrana es posarà en joc la legitimitat de Bartomeu i els seus directius per ocupar la presidència i la directiva fins al final del mandat, el juny del 2016.

És inevitable que sigui així i, a més, per a Bartomeu i els seus directius és millor jugar-se la legitimitat en un referèndum sobre el Camp Nou i a l’abril que no pas en unes eleccions a final de temporada.

Perquè els escenaris que es veuen a venir ara mateix són prou galdosos com per no temptar-los. El cas Neymar no es resoldrà a curt termini, al contrari, se’ls pot embolicar força més si acaben imputant-hi Rosell, Bartomeu i Faus, i, pel que fa el futbol, la irregularitat de l’equip és massa exagerada com per confiar, ara mateix, en un any d’èxits. I no cal entrar en d’altres qüestions.

I perquè qualsevol referèndum és sempre una moció de confiança a què se sotmet el governant que el convoca. Si Bartomeu guanya el de la reforma del Camp Nou, podrà dir que els socis li han fet confiança per liderar un projecte tan ambiciós fins al 2016 i més enllà, encara. Ara, si el perd, que voldrà dir que els socis no li aproven el projecte més important del seu mandat, el que haurà de fer és convocar eleccions a final de temporada i no presentar-s’hi. Això ho sap tothom, diguin el que diguin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s