El miratge de la competitiva Premier

La primera tongada de partits dels vuitens de final de la Lliga de campions ha deixat força clar quins equips aspiren al títol. No obstant això, jo m’he fixat en una altra dada que m’ha semblat paradoxal i definidora del moment del futbol actual. Em refereixo a les dues derrotes dels equips anglesos a casa, el Manchester City davant del FC Barcelona i l’Arsenal davant del Bayern de Munic, per sengles 0 a 2. Queden dos equips anglesos en lliça, el Manchester United i el Chelsea, que la setmana que ve visitaran els camps de l’Olimpiacos  i el Galatasaray, respectivament.

Ara: el que per a mi és paradoxal i defineix amb precisió l’estat actual del futbol europeu és que, per una banda, tenim que la lliga anglesa és a hores d’ara la competició domèstica amb un equilibri competitiu alt i idoni, amb sis equips almenys amb opcions al títol i intercanviant-se el lideratge d’una jornada a l’altra, gairebé. I, d’una altra banda, que aquests equips anglesos són clarament inferiors contra els líders de lligues amb un equilibri competitiu molt menor. S’ha vist clarament en les eliminatòries entre el City i el Barça i l’Arsenal i el Bayern.

Per a mi, la conclusió que n’extrec és força clara. Quan l’equilibri competitiu dels campionats domèstics s’ha de fer a la baixa, els equips més potents perden potencial per competir amb els equips capdavanters de les lligues en què la competitivitat ha quedat radicalment desequilibrada, com és el cas de l’alemanya i l’espanyola i, probablement, també la francesa. I, en conseqüència, o bé totes les competicions domèstiques apugen el nivell dels equips de mitja taula, abaixant el dels de dalt, o bé es crea una Superlliga europea amb tots els grans d’Europa. Jo sóc partidari d’aquesta darrera opció perquè em sembla la més natural i coherent amb la història del futbol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s