Copa del Rei: I ara, qui en té la culpa?

El FC Barcelona i el Reial Madrid s’han posat d’acord per avançar la final de la Copa del Rei, que estava prevista per al dissabte 19 d’abril, al dimecres 16 d’abril. L’avançament respon a criteris esportius. Els dos equips confien en arribar a les semifinals de la Lliga de campions i, per tant, atès que les haurien de jugar la darrera setmana d’abril, volen tenir més dies per preparar-les i refer-se d’un partit de tant desgast físic i emocional com una final Barça – Madrid. Ja es comprèn.

Ara: l’han posada un dimecres, a dos quarts de deu de la nit. És dimecres sant, això sí. Que vol dir que seguint els costums d’aquestes latituds, és mig festa.

Fins ara, ens han volgut fer creure que això dels horaris dels partits de futbol era culpa de les televisions que només pensen en els seus interessos. Que qui paga mana i qui té el cul llogat, no seu on vol i coses així. És clar, això després d’haver-nos garantit que, ep!, som el Barça! i a veure si no serem capaços de decidir nosaltres quan juguem i a quina hora juguem.

Bé, la qüestió és que ara que n’han tingut l’ocasió, doncs tampoc han decidit jugar en un horari decent. Començar una final a dos quarts de deu de la nit vol dir, en el millor dels casos, si no hi ha pròrroga i penals, que el partit acabarà a quarts de dotze tocats. I que els aficionats que tinguin l’humor i els diners per anar-hi arribaran a casa de matinada o l’endemà.

Ja dic que jo comprenc els interessos futbolístics del Barça i del Madrid, però és clar que els dos clubs no han tingut en compte els dels seus aficionats. I ara no sembla que la culpa la tingui ni la televisió, ni la federació. Passar el partit d’un dissabte al vespre a un dimecres a la nit perjudica l’aficionat de manera clara. És una mala jugada.

No obstant, també crec que això de la culpa es pot repartir. Perquè, en el fons, si els clubs, les federacions i les televisions fixen els dies i les hores dels partits i els preus de les entrades que més els convenen és perquè hi ha prou aficionats per entomar tot el que els donen i els fan comprar. Si la final l’haguessin de jugar amb les grades buides o mig buides, amb només els seus convidats a les grades, potser la pròxima vegada anirien amb més de compte. Però, llavors, ja no parlaríem de futbol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s