Catalunya Ràdio i TV3 se la juguen

Durant sis anys vaig treballar a Catalunya Ràdio, de l’octubre de 1984 a l’agost de 1990; els dos darrers anys en vaig ser el corresponsal a Brussel·les. Em sap greu el que hi està succeint i em preocupa per les conseqüències que pot tenir.

Sintonitzar l’emissora i adonar-se que la programació ha estat alterada per la vaga dels treballadors és descoratjador. El gest, lògic i natural, és canviar el dial i buscar una altra emissora. Un dia de vaga es comprèn i s’accepta. Ara: el seguit de vagues tan continuades com hi ha ara, si bé es comprenen i s’accepten perquè ves què hi faràs i les seves raons tindran i tenen, comporten el risc que un cop has fet el gest de canviar d’emissora, potser ja t’hi quedis.

Dijous, per commemorar el Dia de la ràdio, RAC1 va provocar un daltabaix a la seva programació. Va ser una iniciativa original i reeixida. Va ser un dia de ràdio memorable. RAC1 és una ràdio viva, amb una plantilla de professionals excel·lents i engrescats amb la feina que fan. Almenys, és la sensació que transmeten. Ni hi treballo, ni en visc el dia a dia però la majoria de programes de RAC1 em recorden els primers anys de Catalunya Ràdio. De fet, no és gens estrany perquè bona part dels seus locutors, sense oblidar-ne el director actual, Eduard Pujol, es van formar en aquella Catalunya Ràdio. Ara, consolidats com a ràdio de referència, ja van fent el seu planter.

És tan cert que RAC1 ha fet mèrits suficients per convertir-se en la ràdio líder del país, com que Catalunya Ràdio ho ha deixat de ser pels errors que ha acumulat, alguns dels quals són ben incomprensibles. RAC1 s’ho ha guanyat, Catalunya Ràdio s’ho ha deixat perdre.

Fa temps, una persona ben informada em va explicar que en determinades esferes ja els anava bé que l’emissora del Grup Godó li prengués el lloc a la ràdio pública. I que hi jugaven. Més ben dit, va dir-ho en plural. Que TD8 li prengui el lideratge a TV3 ja ho veig més complicat, per bé que tot pot acabar passant. Només és qüestió de temps, diners i un joc de decisions correctes i incorrectes que sumi 8 i resti 3. Com que tendeixo a no creure’m les teories de la conspiració, aquesta tampoc me la crec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s