Sobre els elogis pel joc del Barça a Anoeta

Els blaugrana van fer un bon partit a Anoeta i van passar sense angúnies la tornada de la semifinal contra la Reial Societat. L’actuació ha generat l’elogi unànime. Ja ho ponderaven les retransmissions de ràdio i aquest dijous ho han fet la majoria d’articles de premsa i a les tertúlies.

Ja dic que els blaugrana van fer un bon partit, van tenir el joc controlat a partir del domini de la pilota i van evitar que els donostiarres es creguessin la remuntada. A més, el gol de Messi a la mitja hora ho va enllestir.

No obstant, jo seria força més prudent. Perquè si bé vam veure un Barça conegut, aquell que monopolitzava la possessió i no donava opcions al rival, les que es guanyava i encara, em penso que l’equip encara és lluny de l’excel·lència que li caldrà per assolir fites més altes.

Si ens hem de posar a comparar, jo el que veig és que unes temporades enrere, el domini de la pilota tan abassegador com el de dimecres s’hagués traduït en una obsessió atacant irrefrenable. Recordo com se n’elogiava el delit pel gol, tant se valia el resultat i fins al xiulet final. Dimecres, aquest neguit ofensiu no hi va ser.

I si com es reclama des de diversos estaments el que hem de fer és no fixar-nos en el passat més immediat i guardiolista, perquè llavors l’equip perdrà totes les comparacions, trobo que ni així n’hi ha per tant d’elogi.

És ben veritat que els blaugrana van controlar el joc i  l’eliminatòria tothora, però també ho és que va ser un domini estèril. Perquè malgrat que van crear més d’una ocasió, és innegable que el gol va arribar en una jugada individual de Messi i a conseqüència d’un error que difícilment faran equips de més alta volada.

I també és cert que a la fi, ni que fos a les acaballes i quan qualsevol remuntada era una quimera, van acabar concedint un xut al pal i un gol. Per tot plegat, penso que tota lloança és encara precipitada i imprudent. Per a mi, el més positiu és que Messi torna a ser notícia pels seus rècords i que Iniesta va agafant la presència en el joc que no havia tingut en tot el que duem de temporada. Que no són raons per a menystenir, certament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s