Quan el Barça recorre a l’enemic exterior

Quan un qualsevol govern o junta directiva apel·la a un enemic exterior que li vol mal per a justificar unes dades o uns resultats negatius, malament rai. I, si a més, l’argument s’amaneix amb els elements imponderables que es tenen més a mà, com la climatologia o els horaris, la justificació esdevé patètica i manicomial.

El vicepresident de l’Àrea social del FC Barcelona, Jordi Cardoner, va dir ahir al vespre a RAC1 que estan patint un tracte desigual respecte del Reial Madrid. Per a Cardoner, la caiguda de l’assistència al Camp Nou és culpa de l’hora a què els toca jugar i que el joc de l’equip no hi té res a veure. De fet, l’entrenador Gerardo Martino ja havia dit que, si ell fos un aficionat, tampoc aniria al camp un dimecres a les deu de la nit.

Jo no dic que Cardoner i Martino no tinguin raó. El que vull dir és que l’estratègia que segueixen em sembla un error exorbitant. Als directius els toca posar bona cara al mal temps i trobar solucions a les maltempsades. De manera que, si creuen que estan rebent un tracte injust pel que fa els horaris i les retransmissions televisives, el que han de fer és fer-se forts ens els organismes en què es prenen aquestes decisions i fer-se valdre davant les persones que les adopten. “Que som el Barça!”, es va exclamar l’expresident Sandro Rosell durant la campanya electoral quan va anunciar que això dels horaris dels partits canviaria.

Ho dic perquè no és la primera apel·lació que fa l’actual Junta directiva blaugrana a un enemic exterior que maniobra per causar-li danys i perjudicis. La més recent és la denúncia que el Reial Madrid és darrera de la demanda del soci Jordi Cases pel cas Neymar i que s’hauria valgut de les seves relacions amb el Partit Popular i el govern espanyol per evitar-ne l’arxivament.

La Junta directiva del FC Barcelona hauria de ser conscient que adoptar com a estratègia la queixa i la denúncia d’uns poders que li volen mal, manegats pel rival madrileny, a curt termini potser li cohesiona el club i li fa empènyer el dia. Però no l’any, perquè a mig termini l’empetiteix i el fa vulnerable.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s