El futbol no concilia horaris

Fa uns quants dies es va presentar una iniciativa social per a la reforma horària. Pretenen que s’arribi a crear una comissió d’estudi al Parlament per a què, si cal a través d’una consulta popular, es modifiquin els horaris de manera que el dinar sigui a la una del migdia, que es plegui de treballar a les cinc de la tarda i que el sopar el fem entre les set i les vuit de la tarda. Personalment, ja ho dic, em sembla encertadíssim. Que no vol dir que cregui que els promotors tinguin gaire possibilitats de sortir-se’n.

Els seus arguments són irrebatibles. La conciliació dels horaris de la feina amb els dels estudis dels fills i per a les activitats d’oci seria no fàcil, sinó possible. A més, aporten una dada concloent per a rebatre el tòpic que els horaris que patim es deuen a les raons climàtiques de les latituds que habitem. No res, una excusa per fer-la passar avall perquè resulta que aquest desgavell horari el tenim des dels anys cinquanta – seixanta quan per passar les penúries econòmiques els pares havien de fer més d’una feina.

Dic que no crec que els promotors de la reforma horària se’n surtin perquè han de lluitar contra forces majors com la del futbol i la dels operadors televisius que en maneguen els horaris. L’exemple més clar és el d’avui, amb dos partits apassionants de semifinals de la Copa del Rei consecutius, quatre hores seguides de futbol per mantenir-nos desperts fins a més enllà de la mitjanit. I, segons com vagin els resultats, sense dormir en tota la nit.

És clar que, com tot o gairebé, si no hi ha conciliació horària és perquè no la volem prou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s