Enfrontar l’estupidesa

No s’ha de menystenir la transcendència política i social de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a cinc col·legis a impartir el 25 per cent de les classes en castellà pel que té d’atac al model d’immersió lingüística i a la convivència, perquè ressona com si fos l’eco de l’amenaça de l’expresident José María Aznar que abans d’assolir la independència d’Espanya es fracturarà Catalunya. 

Fa bé la conselleria d’Ensenyament de mantenir el conflicte en el terreny del litigi jurídic. No ha de deixar de recórrer la sentència, per defensar els directors afectats i guanyar tant de temps com es pugui, i ni que sigui per conscienciar els pares dels alumnes i fer palesa una rebel·lia inexorable.

Tanmateix, arriba un punt en què tots aquests atacs al país i la llengua, a la Franja, València, les Illes i Catalunya, ens els hauríem de prendre com l’expressió d’una estupidesa majúscula i incorregible. No vull dir no prendre’ls seriosament. Vull dir no fer-ne cap mena de cas.

Anit vaig sentir a La nit a RAC1 del Xavi Freixas un oient que proposava que els pares dels alumnes catalans abandonessin l’aula quan la classe hagués de fer-se en castellà. Aquest matí he llegit al Regió 7 l’opinió completament contrària de la directora de l’IES Serra de Noet de Berga, Fina Madrid, en el sentit que si un alumne vol les classes en castellà, la resta es rebel·larà. I a El Punt Avui+ la de la directora de l’escola Pi Verd de Pafrugell, Carme Ferrer, que diu “Insubordinació total. (…) Si m’hi trobo, farem com si no ens diguessin res. Tenim el suport dels mestres i la complicitat dels pares.”

Jo vull dir això darrer. Si quan faig de professor a la universitat de la trentena d’alumnes que puc arribar a tenir en tingués vint-i-cinc que em reclamessin de fer les classes en castellà, entenc que jo tindria un problema gros, i no només de consciència. Ara, si només en tingués un que m’ho demanés, és clar que el problema el tindria ell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s