A qui beneficia el ‘cas Neymar’?

Hi ha una pregunta que ha planat des del primer dia de la presentació de la querella contra el president Sandro Rosell pel fitxatge de Neymar: qui hi ha darrera del soci Jordi Cases? I encara es formula. L’última tendència és insinuar que hi ha el Madrid.

Personalment, no ho sé i hi tinc un interès relatiu. M’ha preocupat força més saber quines conseqüències podia tenir. Semblen clares: al marge de les tensions provocades en el vestidor, pel desequilibri salarial ocasionat respecte de Messi, sobretot, si la querella segueix endavant, el risc més gran que té el FC Barcelona és de tipus fiscal per la consideració tributària dels contractes amb el pare del jugador, si són una part del traspàs o bé són salari per al jugador. Ja es veurà, si la demanda tira endavant.

Ara: si l’interès és saber qui hi pot haver al darrere de Jordi Cases, el que es pot fer és mirar de determinar a qui beneficia que s’hagin fet públics tots els contractes, quantitats i conceptes de l’operació fitxeu Neymar.

En primer lloc, crec que els socis i aficionats culers, i el futbol en general, n’han sortit beneficiats de l’exercici de transparència de divendres perquè han vist quines martingales mouen el món del futbol. Conèixer la veritat sempre és positiu.

En segon lloc, els aspirants a presentar-se a les eleccions del FC Barcelona que, si tenen pressa, ara poden creure raonablement en un avançament cap a finals de la temporada si la situació institucional no s’estabilitza aviat.

En aquest sentit, també n’ha sortit clarament beneficiat Josep Maria Bartomeu que poc es podia esperar convertir-se en president del FC Barcelona fa una setmana tot just.

I, finalment, perquè no reconèixer-ho, de tot l’enrenou també en surten beneficiats els jugadors blaugrana perquè han vist com tot d’una els salaris sofrien una inflació a la brasilera. El primer a notar-ho va ser Iniesta, a qui les informacions el van agafar negociant la renovació, i el proper serà Messi a qui tots els directius que han parlat des que l’argentí va alçar el crit al cel, des de l’agreujat vicepresident Javier Faus al flamant president Josep Maria Bartomeu, li han reconegut el dret a ser el futbolista més ben pagat del món.

Amb tot aquest panorama, la veritat és que jo no m’hi capficaria gaire en això de voler saber qui hi ha al darrera del soci Jordi Cases. I em penso que no aniria pas a buscar-lo a Madrid, malgrat que allí hagin aprofitat l’avinentesa per a sucar-hi porres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s