Barça: més que un club, una olla ben grossa

La dimissió dijous del president Sandro Rosell va provocar dues menes de reaccions referents al tarannà del FC Barcelona. La primera anava del posat perdonavides a la resignació i justificava l’enrenou institucional al fet del Barça, més que un club. La segona era una actitud cofoia, en el sentit que la crisi demostra la vitalitat del club i que, malgrat els mals que pugui ocasionar en la seva imatge i el seu dia a dia, és preferible a l’anèmia social que s’observa en d’altres societats davant de fets iguals o pitjors.

Sobre la primera mena de reacció diré que no veig què hi té a veure amb el fet de ser més que un club, una divisa que apel·la al significat polític i social del FC Barcelona i no pas al comportament encertat o desencertat dels seus dirigents i associats. La dimissió de Rosell més aviat serveix per a corroborar la llegenda de l’escut i, enllaçant-ho amb la segona mena de reacció, no em sembla que sigui cap motiu d’orgull aquesta proverbial tendència a la divisió social i l’embolic institucional.

Al contrari, crec que hauria de ser un motiu que mogués a la reflexió individual i col·lectiva. És indubtable que val més aquesta vitalitat democràtica i aquesta consciència social que tenen i demostren constantment els culers que no pas que ara adoptessin una actitud de menfotisme i acrítica. Llavors, el FC Barcelona perdria el tremp que l’ha forjat i es convertiria en un club de cap de setmana, com aquell qui diu, en què l’únic que importa és el resultat que obté l’equip el diumenge.

Ara: el que no podem creure’ns és que totes les crisis institucionals que puntualment sacsegen l’entitat són inexorables, que són un mal genètic contra el que no hi ha res a fer i que el club ha d’anar sanejant de manera periòdica i resignada. No és veritat. Perquè darrera de cadascuna de les crisis hi ha els comportaments inadequats d’uns individus concrets, capteniments que la majoria de vegades s’expliquen per actituds capricioses o interessades que no tenen res a veure amb el Barça més que un club i que no són com per estar-ne cofois.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s