Neymar, Camp Nou, Messi: tot lliga?

Digueu-me malpensat, però no puc evitar de lligar el cas Neymar, el futur del Camp Nou i el cas Messi, de què he parlat aquests darrers tres dies. El vincle entre els casos Neymar i Messi són evidents i ja el vaig exposar com un dels efectes col·laterals del fitxatge del brasiler: A banda de les implicacions fiscals del cas i les conseqüències personals per al president Sandro Rosell que es puguin derivar de la querella presentada per Jordi Cases a l’Audiència Nacional, plegar o no plegar la presidència, per exemple, haver-se descobert que Neymar és el jugador més ben pagat de la plantilla ha alterat l’ecosistema salarial del vestidor blaugrana.

El vincle amb el futur del Camp Nou no és tan evident. És clar que no en tinc proves ni ho sé, però és cert que la Junta directiva i, concretament, el seu president ha passat de voler la construcció d’un Nou Camp Nou a decantar-se per una reforma molt profunda. L’argument adduït és que els 1.200 milions d’euros que costaria és un cost excessiu. Però passa que aquest cost ja el sabia quan va fer-ne la seva opció preferida. Per tant, si ara s’ha fet enrere deu ser perquè li n’ha fallat el finançament amb què comptava. I, fos cert o no ho fos, el que és veritat és que tot d’un plegat el traspàs de Messi va deixar de ser impensable a ser un tema de debat sense que s’acabés d’entendre ben bé per què.

Ara: Llegits així, els esdeveniments de les darreres setmanes agafen sentit i es comprèn més bé la desbarrada de Leo Messi contra el vicepresident econòmic del FC Barcelona, Javier Faus, i, sobretot, la seva referència a que el club hauria d’estar “representat pels millors dirigents”, que per haver estat feta en fred i enregistrada, vol dir pensada i mesurats els efectes que podia causar, no s’acabava de valorar i contextualitzar en la seva justa proporció. A curt termini almenys, hauria desbaratat l’estratègia de Rosell i l’estarien obligant a batre’s en retirada, cosa que també explicaria per què un dia diu “Nou Camp Nou” i després “reforma”, per què passa de demanar amb un comunicat oficial al jutge del cas Neymar que no admeti a tràmit la querella de Jordi Cases a sol·licitar-li que el citi a declarar com més aviat millor, o per què al cap de dos dies d’haver defensat la pulcritud del fitxatge de Neymar fa saber que medita dimitir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s