‘Cas Messi’: tema tancat?

No sé si hi ha un cas Messi, però en algun moment ho va semblar. En tot cas, hi ha hagut un tema Messi. Dilluns s’hi va referir el vicepresident de l’Àrea econòmica del FC Barcelona, Javier Faus, quan va dir que “el tema està tancat” i va apel·lar a que “no hi va haver mala fe”, ni per part d’ell, ni per part de Messi.

L’afirmació de Faus seria certa, que el cas o el tema està tancat, si el cas o el tema fossin el malentès de les declaracions de l’un i la resposta de l’altre. És a dir, si la qüestió fossin les declaracions de Faus a RAC1 dient que “no veig cap raó per la qual s’hagi de renovar el contracte de Messi cada sis mesos” i la resposta del futbolista que “el senyor Faus és una persona que no sap res de futbol i vol manegar el Barça com si fos una empresa. I no ho és. El Barça és un dels equips més grans del món i ha d’estar representat també pels millors dirigents. A part, li recordo que ni jo ni ningú del meu entorn no hem demanat mai un augment ni una renovació. I això ell ho sap molt bé”.

Tanmateix, el cas o el tema Messi va força més enllà d’una picabaralla dialèctica perquè entenc que és una conseqüència dels efectes col·laterals del fitxatge de Neymar. A l’espera de la resolució del cas Neymar, aquest si que ho és, de saber-ne el cost i els conceptes exactes de l’operació, el que és clar és que els 40 milions d’euros pagats a l’empresa N&N (Neymar & Neymar) reconeguts pel club han convertit el jugador brasiler en el futbolista més ben pagat de la plantilla blaugrana. Aquest és el cas o el tema Messi.

De fet, el mateix vicepresident ho va reconèixer dilluns indirectament quan va afirmar que “ho he dit moltes vegades, en Leo ha estat i és el millor del món, diguin el que diguin els premis. Per tant, ha de ser el més ben remunerat” i va repetir “el que va dir el president Rosell en el dinar de Nadal: el millor jugador del món es mereix el millor tractament econòmic del món”. Per tant, mentre no es corregeixi aquest desequilibri, el cas o el tema Messi es manté latent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s