De qui i de què coi parla la Sánchez-Camacho?

El pare es deia Joaquim Badia Noguera. La seva mare, l’àvia Pepeta, era de Sant Jaume de Frontanyà; si ho recordo bé, de Cal Mestre. El seu pare, l’avi Manel, era de Vic.

La mare es diu Josepa Perea López. La seva mare, l’àvia Patro, era de Santomera, un poble de l’Horta de Múrcia. El seu pare, l’avi Joan, també era de l’Horta de Múrcia, de La Ñora.

El germà petit de l’avi Joan es deia Josep. Va haver d’exiliar-se a França. S’hi va casar i afillar i allí, prop de París, n’ha quedat l’herència i la memòria. L’avi Joan va estar un temps agafat per catalanista. Va ser el seu germà gran qui el va denunciar.

No formem cap família atípica, ni el nostre és un cas insòlit, ni excepcional. N’hi ha de més exòtiques i d’altres que ha hagut de viure experiències dures i greus. Si té algun valor, al marge del personal, és la quotidianitat dels fets. Un cas més per explicar com s’ha anat configurant la Catalunya actual que ha derivat cap a una majoria molt absoluta que vol decidir el seu futur polític i la seva relació amb l’Estat espanyol i que ha posat la qüestió de la independència en el centre del debat.

Els dirigents del Partit Popular de Catalunya Alícia Sánchez-Camacho i Enric Millo ho saben perfectament. Però, s’entesten a capgirar aquesta realitat i volen fer creure el daltabaix que descriuen. El més descoratjador i lamentable és que estic segur que si l’atzar personal els hagués dut a CiU o ERC, per exemple, res que no hagués pogut passar fa uns anys, ens estarien dient tot el contrari.

Ara: Una mentida, per més vegades que es repeteixi i per més incauts que se la creguin, continua sent mentida. Que algú s’entesti a repetir-la resulta ridícul. Però, si qui ho fa és un polític, a més a més ho trobo menyspreable i repugnant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s