Els últims dies del PSC

No sé què faran demà els 5 diputats crítics del PSC en la votació al Parlament per demanar al Congrés espanyol les competències per organitzar el referèndum sobre la independència de Catalunya, ni tampoc sé si la direcció del PSC els expulsarà en cas que desobeeixin la consigna oficial de votar-hi en contra i, o bé s’abstingui o bé hi votin afirmativament o bé s’aixequin i s’absentin de l’hemicicle. Sé el que han dit uns i altres i les interpretacions i deduccions que se n’han fet.

Ara: em fa l’efecte que estem vivint els darrers dies del PSC tal com l’hem conegut des de fa tres dècades llargues en què ha jugat un paper essencial per a la cohesió de Catalunya fent de frontissa social i política. Avui aquesta estratègia, com les relacions entre Catalunya i Espanya, ha arribat al cap del carrer. Com que el camí del mig no existeix, no hi ha entesa possible i els dirigents i la militància socialista s’han vist en la disjuntiva de triar entre una de les dues ànimes que l’han configurat.

La direcció ha triat exercir de federació catalana del PSOE amb una contundència que no deixa marge a fer marxa enrere. El sector crític, vol dir els 5 diputats que no volen votar negativament dijous i tots els càrrecs nacionals i municipals que han anat abandonant la militància o que ara no se senten representats per la posició oficial del partit, haurà de marxar i buscar hostatge en una formació més coherent amb la seva manera de pensar Catalunya i les relacions amb Espanya.

El drama que viu aquests dies el PSC té una virtut, però. I és haver-se avançat als esdeveniments perquè, acabi com acabi el procés nacional en què ha entrat Catalunya, que no sembla que pugui resoldre’s amb un aterratge suau, més aviat em fa l’efecte que o bé finalitza amb una gran trompada o bé amb la independència, el que crec segur és que el mapa polític català serà distint a l’actual i que dels partits d’ara en quedaran ben pocs i els que sobrevisquin s’hauran d’adaptar a la situació que n’hagi resultat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s