Filibusters

Que el PPC hagi dut els pressupostos al Consell de garanties estatutàries per bloquejar-ne l’aprovació, és un acte de filibusterisme coherent tant amb la seva manera de fer habitual, com amb el punt de no retorn en què ha entrat el procés de transició nacional. No és la primera vegada que el PP actua talment: van dur l’Estatut reformat al Tribunal Constitucional i van fer-hi una campanya roïna en contra, han provat de dinamitar la política d’immersió lingüística, han promogut la consideració de les corrides de toros com a bé d’interès nacional… són qüestions distintes totes elles però que denoten el seu paper de falca espanyolista a Catalunya, que també es podria qualificar més gràficament. Són minoria i no se’n surten al Parlament, però tenen la força de l’Estat i no dubten en usar-la, sigui per fer la punyeta com ara, o per causar danys a la convivència i la nació catalana.

Ara: la impugnació dels pressupostos és un gest d’un calat polític més profund: marca el punt de no retorn a què s’ha arribat en les relacions amb el govern espanyol. No és que no ho poguéssim saber: el president Mariano Rajoy i els ministres del seu govern ens recorden cada dia que ni deixaran fer el referèndum sobre la independència, ni faran cap proposta alternativa. Al contrari, el seu propòsit és inequívoc i si ahir va ser la llei Wert, ara ha estat la reforma de la llei de l’administració local, si ahir va ser el Lapao, ara és la negació dels Països Catalans, el tancament del Canal 9 o la prohibició de la senyera als edificis públics de les Illes.

Jo crec que el gest del PPC no canvia res de substancial, però ens indica on som i per on anem. No en deixaran passar ni una i faran tot el mal possible. Val més saber-ho i ser conscients de quin camí no ens queda encara per recórrer.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s