Barça: evolució o revolució?

Fer paral·lelismes entre períodes històrics i treure’n conclusions, per més pròxims que siguin, sempre és un exercici arriscat. Perquè els protagonistes i les circumstàncies no són mai ni exactes, ni les mateixes. Però n’hi ha de tan evidents, que fan de bon caure-hi.

L’any 2006, el FC Barcelona va arribar al pic de l’èxit amb la consecució dels títols de la Lliga espanyola i de la de campions. La recuperació s’havia iniciat el 2003, amb una revolució total, a la Junta directiva, als despatxos i a l’equip. Del 2006 al 2008, l’equip va davallar estrepitosament i etcètera. Aquell estiu del 2008 va ser mogut, a la Junta directiva, als despatxos i a l’equip, però més que una segona revolució el que es va fer va ser una evolució: Hi va haver una esporgada a fons, però la idea de club i futbolística es van mantenir. El mal humor venia de lluny, però el fet que va desencadenar el daltabaix va ser el partit de Lliga al Santiago Bernabéu, el passadís i la golejada i tot allò. Em sembla que aquella estomacada s’assembla força al 7 a 0 del Bayern de Munic. Tant s’hi assembla, que es pot afirmar que és una derrota que es veia a venir des de fa una temporada llarga, gairebé.

És clar, ara s’està congriant un debat semblant, sobre revolució o evolució, per bé que circumscrit únicament a l’àmbit futbolístic. Molt millor que sigui així. Ja he dit que fer paral·lelismes sempre és arriscat, però a l’hora de prendre decisions, si s’analitzen correctament, poden fer servei.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s