La superioritat de l’estil Barça

Més enllà de les opcions patriòtiques de cadascú, crec que s’ha de reconèixer la superioritat tan rotunda i tan visible que va mostrar anit la selecció espanyola contra la francesa a l’Stade de Frances – Saint Denis. Espanya va guanyar 0 a 1 a França. Tanmateix, i a pesar que en l’esport el resultat és el que compta més, i en el futbol professional amb més arguments encara, pel que vull dir el marcador final no és el més determinant. Perquè aquesta mateixa superioritat, més exagerada i tot perquè el rival era més inferior encara, és la que es va veure divendres en l’enfrontament entre les seleccions espanyola i finlandesa i que, en canvi, va acabar amb aquell empat a 1 gols tan inesperat. Pel que vull venir a significar, seria el mateix comparar els dos partits que el FC Barcelona ha jugat contra el Milan als vuitens de final de la Lliga de campions i que van acabar d’una manera tan distinta i tan discutida (2 a 0 i 4 a 0). No vull pas dir que en un partit, tant el Barça com Espanya, no juguessin més bé que en l’altre ni que els resultats no siguin fruit del joc exhibit. Aquesta seria tota una altra discussió, per bé que sempre he cregut que a l’hora de les anàlisis el resultat i les estadístiques es tenen en compte d’una manera exclusiva.

El que jo vull dir és que la sensació que vaig tenir veient l’Espanya – França i que experimento gairebé cada setmana seguint el FC Barcelona i des de fa uns quants anys és de l’absoluta superioritat del seu estil de futbol. Tots els jugadors de França són futbolistes excel·lents, d’una qualitat tècnica altíssima i, no obstant, durant la major part dels noranta minuts se’ls va veure manifestament inferiors, sense capacitat per amagar la seva impotència futbolística per a contrarestar el joc del seu adversari. És clar que van tenir ocasions per fer més d’un gol i que el porter Valdés va estar molt encertat i  etcètera, ja he dit que no em vull referir al resultat, per més que sigui indefugible. Perquè és veritat que no hi ha una única manera de jugar a futbol com no hi ha cap equip imbatible ni hi ha cap sistema de joc que no es pugui contrarestar. Només observo que aquest estil de futbol que ha imposat el FC Barcelona és, segons el meu parer, superior a qualsevol altre perquè n’esprem l’essència: tenir la pilota tanta estona com sigui possible i anar de cara a barraca. És el que mira de fer qualsevol marrec quan juga a futbol a l’hora del pati.

Un pensament sobre “La superioritat de l’estil Barça

  1. Totalment d’acord amb l’article. Hi podria afegir que l’estil i el domini del Barça s’imposa gairebé el 100% dels partits. És a dir, tots els rivals planten l’autocar, sigui a casa o a fora. El que no s’imposa sempre és el control (potser baixa al 80-85%) i és aquí on el Madrid li ha fet mal. Vull dir que pots no tenir la pilota i controlar el partit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s