Hi ha en joc una eliminatòria, no un cicle

Llegeixo el Ramon Besa a El País explicar que Leo Messi ha dit que “hi ha molta gent que està esperant que perdem per poder dir que el Barça s’ha acabat”. Perdi o guanyi aquesta nit contra el Milan al partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de campions, és clar que el Barça no s’acabarà avui, ni tan sols s’acabarà el Barça que té a Leo Messi com el seu líder i referent indiscutible. I que per molts anys.

No sé, en canvi, quanta gent hi ha que vol que els blaugrana caiguin avui eliminats per poder dir que “el Barça s’ha acabat”. Pot ser que en siguin molts. De fet, pot ser que cadascun d’ells ho desitgi per raons distintes i no totes confessables. És veritat que el tema del cicle esportiu que ve marcant el FC Barcelona des de fa una bona colla d’anys (i que duri!) és recurrent i s’ha donat per tancat un parell de vegades, almenys. Ningú no ho pot saber, ni per dir que s’ha clos, ni per dir que continua.

Ja sé que aquests debats són d’una estupidesa astoradora, però donen vida al futbol; sense aquesta pèrdua de temps, per als qui els engresquen i els qui els segueixen, el futbol perdria bona part de l’interès que ens genera. És en la seva estupidesa, doncs, on es diposita la fascinació que exerceix el joc de la pilota. Em sembla que ja ho he dit d’altres vegades.

Per tant, dic que és tan precipitat parlar de la fi de l’actual cicle futbolístic blaugrana com augurar-li llarga vida encara. Ara: té més fonament la segona que no pas la primera. Perquè només sabem quan comencen i quan acaben els cicles un cop transcorreguts prou anys com per mirar-nos-ho amb la perspectiva que només dóna el pas del temps i l’apaivagament de les emocions.

Avui el FC Barcelona es juga continuar a la Lliga de campions i prou. Perquè l’equip guanyarà la Lliga espanyola i la plantilla és prou jove encara, els pesos pesants que li donen fesomia, com per considerar amb raó que l’any que ve seguiran lluitant per tots els títols i que seguiran sent l’equip de referència mundial, amb tants equips discutint-li l’hegemonia com es vulgui.

Ara: totes aquestes veritats quedaran per demostrar i dependran en bona part de les decisions que es prenguin i quins camins triïn i quins capteniments tinguin tots els que en són protagonistes i hi tenen coses a dir. Perquè en l’esport, com en qualsevol altra activitat, tan sols som el que demostrem ser en cada moment. Això em sembla que també ho he dit alguna altra vegada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s