Entre creure-hi i creure-s’ho

Entre creure que el FC Barcelona pot superar l’eliminatòria contra el Milan d’aquí a tres setmanes i creure que la superarà de totes totes hi ha la mateixa distància entre la confiança raonable i l’eufòria desmesurada. Dit d’una altra manera: des de la raó a l’emoció.

Des de la derrota de dimecres per 2 a 0 a San Siro, inesperada i inapel·lable alhora, la majoria d’arguments que s’han sentit formen part de l’esfera emocional. Hi ha qui dóna per fet que el Barça passarà per sobre del Milan perquè és el millor equip del món i perquè aquesta generació encara no ha viscut una nit màgica. El mateix Xavi s’hi ha referit, per exemple. Són arguments que apel·len a l’emoció i que, en conseqüència, poden anar bé per engrescar i posar el punt de tensió que cal per a superar un repte majúscul com el que tindran els blaugranes. Però, no serveixen com a premissa d’anàlisi. Per això s’hi contraposen aquells que afirmen rotundament que el Barça ja ha dit adéu a la Lliga de campions perquè al seu davant es trobarà al Camp Nou un Milan encara més tancat i convençut i difícil de batre.

Enmig d’aquest ambient que va de l’eufòria a la depressió costen de sentir les veus que malden per fer entendre que, efectivament, l’empresa futbolística que tenen els blaugrana és difícil però no pas impossible ni seria res d’estrany, ni cap proesa tan sols, que la superessin. Creure que el Barça pot guanyar 3 a 0 al Milan, tenint en compte que un 2 a 0 forçaria una pròrroga, no sembla gens forassenyat. Hi ha arguments sòlids per defensar-ho, d’índole tècnica i tàctica. A San Siro, el Milan sabia com i amb qui jugaria el Barça. Al Camp Nou, el Barça també sap com jugarà el Milan.

Ara: és veritat en tot moment estem parlant de creure en major o menor mesura, d’hipòtesis i no pas de teories, i ja se sap que els camins de la fe són inescrutables. I si ho són els de la fe, els del futbol encara més.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s