Posa per testimoni un cactus

Qualsevol escenari era bo per a les seves proeses. El pis dels pares, per exemple, de 4 habitacions en 60 metres quadrats. Agafaria embranzida en sortir de pressa del lavabo, lliscaria pel menjador fins al quarto de cosir i hi entraria amb una derrapada memorable. La mare alçaria els ulls i, maldant per dissimular l’admiració que sentia per les entremaliadures del fill, faria cara de sorpresa i espant i el renyaria dient-li qualsevol dia d’aquests t’obriràs el cap! Aquell reny seria el seu trofeu, la raó de la seva cursa amb derrapada per a entrar a la meta.

Va sortir corrents del lavabo, va lliscar pel menjador fins al quarto de cosir, tot anava com havia previst de la tassa estant, llevat que havia calculat malament l’embranzida que li calia, n’havia agafat més del compte, se’n va adonar quan va passar derrapant massa de pressa per davant del quarto de cosir, sense poder frenar i entrar-hi, i es va anar a estampar contra la porta de vidre de la galeria.

La mare va xisclar espantada i amoïnada, sense entendre què havia provocat aquell soroll de vidres trencats. Tan sols havia vist una ombra passar per davant de la porta, just abans de sentir la trompada de no sabia què, per culpa de no sabia qui, però que va imaginar convençuda. Va deixar l’agulla i el fil i la peça de roba que estava cosint damunt la taula i va sortir al menjador d’una revolada. El fill era estès damunt la porta de la galeria, amb mig cos dins del menjador i mig cos fora la galeria, amb tot de vidres trencats pel terra i per damunt d’ell.

D’aquella proesa en va sortir amb un tall poc profund al canell del braç dret amb què s’havia protegit la cara així que, havent refet els càlculs, va comprendre que la patacada seria inevitable. Un tros de vidre havia sortit disparat, com la ganiveta d’una guillotina deixada anar pel botxí, i havia decapitat el cactus de la mare. Aquell cactus va viure molts anys encara, escapçat, amb dos braços nascuts just a l’alçada del tall, com a testimoni, o gairebé trofeu, d’aquella proesa d’infant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s