Espanya deu ser una excepció

El govern australià ha anunciat que el dopatge és una pràctica generalitzada a l’esport professional australià. Els ministres de Justícia i Esports han presentat l’informe “Crim organitzat i drogues en l’esport” i diuen que els resultats de l’estudi “són estremidors” i que “indignaran els aficionats australians”. No hi ha cap esport que en quedi exclòs.

Ara fa uns dies, l’Europol va destapar una xarxa de corrupció i de compra de partits. Hi hauria implicades 425 persones, des d’àrbitres a jugadors, funcionaris i demés delinqüents, que entre els anys 2008 i 2011 haurien alterat els resultats de fins a 380 partits de 15 països, tant de les lligues domèstiques com de les europees i de partits internacionals.

Ni el dopatge, ni la compra de partits aprofitant que les cases d’apostes per Internet han proliferat els últims anys i permeten jugar-se els calés a cada segon del partit són cap novetat en el sofert panorama de l’esport professional. Com tampoc ho és que cada vegada que hi ha un escàndol d’aquesta magnitud, l’esport espanyol en quedi al marge, com si fos l’excepció que confirma la regla del podrimener mundial.

Ara: veient què hi passa darrerament, vull dir tot això de la corrupció a la política i el degoteig de revelacions que van sorgint en el judici per l’Operació Port, a mi no m’estranyaria gens que qualsevol dia d’aquests tinguéssim una sorpresa majúscula.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s