Un immens podrimener

Tant se val quina secció del diari llegeixis aquests dies: tot és un immens podrimener, des de la política als esports. Ara: que tants de casos aflorin de manera crua i detallada és positiu: ens posa davant per davant dels nostres polítics i dels nostres futbolistes i de tots quants hem agafat com a model de comportament: de la societat que hem anat construint. No val no reconèixer-s’hi. La pudor que fa és insuportable, però és bo perquè el pus ens l’hem de treure de dins. I n’hi teníem i n’hi teníem molt. Si ha rebentat ara és perquè la pell que el contenia s’ha anat aprimant fins que ja no ha pogut més i ha deixat anar tota la porqueria acumulada.

No sé si els protagonistes són prou conscients de la gravetat del que han fet. Suposo que no. Tant la política com l’esport es basen en l’honestedat. És el ciment que les lliga amb els ciutadans i els aficionats. Els esports que no han quallat o que bé han perdut la popularitat que havien tingut, com la boxa o el frontó, ha estat perquè els aficionats els han vist el llautó de les apostes en un moment determinat i han deixat de creure’s que la competició fos neta. Amb els règims polítics ha passat, si fa no fa, el mateix: quan la corrupció els ha minat i els ciutadans han deixat de creure-hi, s’han esfondrat.

Es fa tan difícil imaginar que es pot plegar l’afició al futbol perquè també hi ha dopatge i perquè els partits es compren i es venen per guanyar més diners encara amb les apostes per Internet com que la monarquia i la partitocracia espanyola cauran per la corrupció que corca totes les institucions democràtiques de l’estat, però n’hi ha prou d’entendre que no seria pas la primera vegada que succeeix semblantment. La història no es repeteix mai exactament igual, però la història és ondulant que vol dir que tot el que puja baixa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s