Barça – Madrid: futbol i prou

En un Barça – Madrid sempre hi ha més aspectes en joc que no pas els tres punts que s’atorguen per victòria a la Lliga, la classificació en un torneig per eliminatòries o un títol, si és el cas que es troben en una final. Ara: trobo que aquest Barça – Madrid, almenys l’anada de les semifinals de la Copa del Rei d’aquest dimecres, ofereix com a diferència positiva respecte dels precedents que l’interès central és el fet futbolístic, que no hi ha aspectes col·laterals que embrutin els prolegòmens; suposo que la tornada serà diferent i que anirà en funció de què hagi succeït durant el partit i de quin sigui el resultat. Ja ho veurem.

És clar que la raó principal és el factor entrenadors. Pel cantó blaugrana, no hi ha Josep Guardiola i tot el que ell transcendia. Francesc Vilanova té un altre estil ben diferent, però és que dóna la circumstància que tampoc no hi és i que la veu de la banqueta la porta Jordi Roura. Tanmateix, més determinant, decisiu del tot de fet, és el perfil tan baix i submís, en absència, que ha adoptat les darreres setmanes José Mourinho que deu respondre tant al trencament amb el gruix de la plantilla com als 15 punts de distància que tenen els blancs respecte dels blaugrana a la Lliga.

De tota manera, pot ser que hi hagi un parell de factors més que hi actuïn. Primer, la saturació dels Barça – Madrid que hem viscut les darreres temporades. De disputar-se’n dos cada any fins fa ben poc, hem passat els últims anys a tenir-ne fins a sis. No és que la repetició i acumulació d’enfrontaments n’hagi de disminuir l’interès, però sí que deu afectar la intensitat amb què es poden viure les hores prèvies, especialment si són tan excessives i esgotadores com les de fa un parell de temporades. I segon, per a reflexionar-hi en un altre moment, em sembla que la manera de viure l’afició al futbol ha canviat pel relleu generacional i pel procés de desnacionalització del FC Barcelona, a pesar que el Camp Nou sigui un escenari idoni per a reivindicar-hi la independència de Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s