Quan havia de dir Valdés que se’n volia anar?

La porteria d’un equip de futbol és una posició massa delicada com per fer-hi broma. Víctor Valdés ha fet saber que no vol renovar el contracte que li venç el 30 de juny de 2014 i el club ha donat per fet que se n’anirà. La notícia no hauria d’anar més enllà de lamentar-se’n o alegrar-se’n, que hi ha de tot, i respectar la decisió del futbolista i la del club, per les raons que tinguin en ambdós casos. Tanmateix, Victor Valdés és un porter de futbol i del FC Barcelona i ja sabem quin pa s’hi dóna.

Un dels debats més apassionats que està generant és sobre quan havia d’haver dit Valdés que volia anar-se’n, donant per fet que ho ha fet a deshora. La solució idònia es veu que era dir-ho al club i no fer-ho públic, com havia fet Josep Guardiola l’any passat, que va comunicar al novembre que a final de la temporada s’agafaria un any sabàtic. En canvi, Valdés ho ha dit públicament un any i mig abans. No crec que siguin casos equiparables: s’hi assemblarien si Guardiola hagués plegat per anar-se’n a un altre club o bé Valdés no renovés perquè volia retirar-se.

Jo trobo que un adéu no fa mai de bon dir, per més ganes que en tinguis. És un tràngol, tant per qui l’etziba com per qui el rep. En el cas de Valdés, em sembla que aquest any i mig no s’esgotarà i que, probablement, si no som davant d’una tàctica negociadora, a final de la temporada el club el traspassarà i ben fet que farà. Perquè així en traurà uns milions que si s’espera deixarà d’ingressar i perquè es fa difícil imaginar com es podrà mantenir tant temps la situació. La porteria no és per fer-hi broma diàriament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s