Armstrong: Què és mentida?

Lance Armstrong ha confessat haver-se dopat entre el 1998 i el 2005 i que tots els seus èxits esportius són mentida, per tant. No es poden guanyar set Tours sense dopar-se, va considerar. La confessió del ciclista texà dóna la raó als qui sempre han dubtat de la seva superioritat a les carreteres franceses i és el triomf definitiu de l’agència antidopatge dels Estats Units (USADA) que l’ha perseguit durant anys.

Ara: hi ha dues observacions a fer, trobo.

Primera: Lance Armstrong no va donar mai positiu. Ha reconegut haver-se dopat després d’haver estat desposseït de tots els seus triomfs i haver estat sancionat a perpetuïtat com a conseqüència d’una investigació implacable per part de la USADA. La pregunta que sorgeix és òbvia: quants ciclistes resistirien un procés com el que s’ha seguit per enxampar l’Armstrong? No cal donar noms.

I, segona: si la caiguda de l’Armstrong servís per eradicar del tot el dopatge del ciclisme i, per extensió, de l’esport professional l’hauríem de donar per benvingut. El seu cas mostra les misèries i la brutícia que s’acumula a la rebotiga de l’esport espectacle. Però també en subratlla les dificultats perquè evidencia que les mesures de control van sempre endarrerides i que sempre hi haurà esportistes, metges, patrocinadors, organitzadors i etcètera disposats a creuar totes les línies vermelles, per cobdícia o per necessitat, o per aquell “instint insaciable de guanyar” que ha reconegut sentir Armstrong.

En tot cas, Armstrong, com abans Pantani o, més recentment, Contador, com tants d’altres esportistes, ha estat esborrat del palmarès del Tour de França i de totes les proves en què va participar, com si no hagués existit mai. Tanmateix, les llegendes no s’esborren.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s