L’error relatiu en la declaració sobiranista

Posem que CiU i ERC s’han equivocat en el redactat de la Declaració de Sobirania sobre el dreta a decidir del poble de Catalunya i que s’havien d’haver estalviat qualsevol referència a l’Estat propi, com a culminació del dret a decidir. Molt bé: ja han esmenat l’error i han tret la referència que anava en el preàmbul d’una declaració merament política, que vol dir que en termes jurídics no serveix per gaire res.

Ara: no només som un país de mena rondinaire sinó que també som d’una raresa fascinant.

El procés que s’ha seguit no deu ser impecable, però es fa difícil pensar com es podia haver fet d’una altra manera: el partit que governa redacta una declaració, la sotmet al vistiplau del partit que li dóna suport parlamentari i que és la segona força del Parlament i, seguidament, l’envia a la resta de formacions que s’hi poden sumar perquè hi diguin la seva. L’únic grinyol és no adonar-se que la política s’ha convertit en l’art de defensar els interessos partidistes entrebancant l’adversari i qui governa i no pas els col·lectius i individuals dels ciutadans.

El paper més entendridor de tots, com ja ve sent habitual, l’ha fet el PSC que després d’haver estat qui mes amunt de la paret s’ha enfilat proposa un document alternatiu en què, ves per on, també culmina el dret a decidir amb l’Estat federal. Ja dic que som d’una raresa fascinant.

I és que tot plegat és ben senzill: independència sí, o independència no. El que resulta incomprensible és dir que vols exercir el dret a l’autodeterminació per dir que no et vols autodeterminar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s