Infraestructures: quina mena de gent som

Des que tenim un eix transversal i un tren de velocitat alta nous de trinca que s’ha revifat el debat sobre les infraestructures que ens hem donat i permès. Tant l’una com l’altra són comunicacions vitals per al país, més l’eix que no pas el tren de velocitat alta, però benvingut sigui, ni que sigui tard i incompletament. Hi ha queixes que són incomprensibles i que només s’expliquen per aquesta cultura del no a tot que ens defineix i ens explica: som rondinaires de mena.

Sempre m’ha semblat que els països s’expliquen bé a partir de les infraestructures que els vertebren. Vull dir que mirant el mapa de carreteres i trens d’un país pots arribar a fer-te una idea de quina mena de gent l’habita. Per això sempre m’han agradat les ciutats en què els seus habitants transiten en tramvies i bicicletes perquè són mitjans de transport que demanen calma, per tant, han de ser ciutats en què hi regna l’ordre i el respecte. El cotxe és agressiu i convida a tenir pressa.

El desdoblament de l’Eix transversal és una bona notícia i també ho és que el tren de velocitat alta ja arribi a Figueres. Ara: que Girona i Lleida no hagin estat connectades directament i passant per Vic i Manresa fins ara, és a dir, pel centre de Catalunya, explica perfectament quina mena de gent som i quin país hem construït, per les raons que sigui i per culpa de qui sigui. Però ha resultat que Catalunya és un país en què viure al seu centre geogràfic vol dir ser, en el millor dels casos, lluny de tot arreu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s