Elogi de la seriositat

La Copa del Rei no és una competició seriosa amb l’actual format, que pretén garantir la presència dels equips que més públic arrosseguen als estadis fins a la final. En l’actual context de manca de competitivitat i de calendari atapeït i de crisi econòmica seria millor fer eliminatòries a un sol partit al camp de l’equip de menor categoria perquè s’estalviarien recursos, s’ajudaria als clubs més modestos a fer bones recaptacions, la incertesa més gran en els resultats faria més atractiva la competició des de l’inici i el calendari futbolístic quedaria alleugerit. És tan clar, que sembla mentida que no ho facin.

Per això és tant d’agrair l’actitud dels jugadors del FC Barcelona aquest dimecres en el partit de tornada contra el Còrdova, de jugar amb la seriositat que es mereixen els 37.607 espectadors que van anar al Camp Nou en una hora impròpia, els que s’ho van mirar per televisió i, sobretot, els jugadors rivals. Ja sé que aquesta seriositat que destaco és el mínim que s’ha de demanar a algú que pretén ser professional del futbol, però és que, lamentablement, no és el més habitual.

Em penso que aquesta actitud té molt a veure amb el capteniment que s’ha instaurat al FC Barcelona com a institució des de fa anys i que va quedar reblat durant els quatre anys que Josep Guardiola en va ser el primer entrenador. És en partits com el del Còrdova quan es comprenen del tot els seus elogis als rivals, fossin de la categoria que fossin i fos quin fos el resultat de l’anada, que tantes mofes van generar. Perquè la seriositat no s’improvisa d’un dia per l’altre. És clar que els jugadors són els artífexs principals i necessaris, però sempre hi ha algú que els tria i els manté o els fa fora del grup.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s