La broma Valdés

Les vacances futbolístiques de Nadal han servit per confirmar que el millor del futbol és el futbol. Vull dir que encara que les declaracions i contradeclaracions, les polèmiques, els discursos dels directius, les renovacions dels contractes i tota la pesca en formin part indissociable, la part nutritiva del futbol són els partits; la resta és el greix que ens hem d’empassar perquè hi pugui haver vint-i-dos futbolistes corrent darrera d’una pilota en un exercici tan absurd com fascinant. Probablement, la seva fascinació tan encantadora ragui en la seva absurditat tan colossal.

Ara hi ha això del porter Víctor Valdés, que no entén com és que a ell encara no li han dit de renovar el contracte que li venç a finals de juny de 2014, d’aquí un any i mig, si a Puyol, Xavi i Messi, amb venciments fins més enllà, els van ampliar els contractes i el club ho va anunciar abans de Nadal com volent dir, i així es va interpretar, que el FC Barcelona donava continuïtat a la seva columna vertebral. Que és que potser Valdés no n’és una vèrtebra essencial?, es pregunta amb raó ell mateix i bona part del barcelonisme.

Amb 31 anys i 445 partits disputats i un palmarès com n’hi ha pocs al Barça i al món, havent acreditat unes condicions futbolístiques gairebé perfectes per cobrir la porteria d’un equip que juga com ho fan els blaugrana, precisió amb els peus per fer de lliure i capacitat de reacció en fred perquè les ocasions que concedeix l’equip són poques però greus, pensar que el club pot deixar escapar Valdés perquè en té pensat un de millor causa incredulitat i més aviat sembla una broma.

Per tant, tot plegat deu ser un malentès que es resoldrà ben aviat, o bé, com que no ho podem saber tot, deu formar part de l’estratègia negociadora. De fet, l’any 2009, quan Valdés va negociar el seu darrer contracte, ja va anar si fa no fa així. Ara: per tant bé com es feia tot i anava el barcelonisme, aquesta és una situació que bé es podria haver estalviat. Vull dir que m’ho sembla.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s