En la defensa del català hi fa falta tothom

El govern ha reaccionat amb fermesa a l’ofensiva contra el català. La consellera Irene Rigau i el secretari d’Universitats, Antoni Castellar, van plantar el ministre d’educació, José Ignacio Wert, i han anunciat que per a accedir a la universitat, els alumnes hauran d’acreditar el coneixement del català. El conflicte institucional és inevitable.

No ens enganyem: el govern espanyol té tots els trumfos a la mà per guanyar la confrontació. N’hem de ser ben conscients. Jurídicament, Espanya s’ha cobert amb les sentències del Tribunal Constitucional contra l’Estatut i del Tribunal Suprem. I si n’hi cal alguna més, ja farà per tenir-la. D’instruments, botiflers i persones de bona fe, li’n sobren.

El català no guanyarà aquest conflicte des del govern, que no té al darrera els instruments d’un estat que el cobreixin, haurà de sobreviure des del país. Per això són tan importants les reaccions que hi ha hagut de manera immediata, individualment i col·lectiva, i que el FC Barcelona s’hi hagi pronunciat de manera clara i inequívoca.

No acatar la futura llei espanyola i recórrer-hi serà la sortida més urgent i és gairebé l’única i és obligada. Tanmateix, no pot tenir un recorregut gaire llarg i la seva eficàcia serà nul·la a mig termini. L’envit que ha plantejat el govern del Partit Popular és colossal perquè és un atac definitiu contra la nació catalana. Si no ho entenem, no trobarem l’única sortida que ens queda.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s