Justícia dissuasiva, democràcia malalta

Quan la justícia és lenta, deixa de ser justícia. La lentitud excessiva és un dels mals la justícia espanyola. Ara, quan l’aplicació de les taxes sigui efectiva i acudir-hi sigui, o bé privatiu per a la majoria de les persones, o bé més car que la compensació que se’n pugui obtenir, a més de lenta, serà dissuasiva.

El jutge del cas Palau, Josep Maria Pijuan, es va reunir ahir amb el cap de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals, Manuel Vázquez, que li va dir que la policia no havia elaborat cap informe, ni cap esborrany d’informe més dels que ja es coneixen i han estat incorporats al sumari, ni tampoc havia iniciat cap investigació suplementària. En conseqüència, el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, va decidir obrir diligències contra El Mundo per un presumpte cas de calúmnies perquè la informació que havia publicat “és falsa”. No obstant, el fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, el va desautoritzar al cap de poques hores; li va dir que era una decisió precipitada.

La justícia és un dels pilars fonamentals de la democràcia. Com els partits polítics o els mitjans de comunicació. Aquests dies són greus. La democràcia espanyola està malalta. O bé és que assistim, perplexos i admirats, a la descomposició d’Espanya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s