Les no eleccions de l’Espanyol

Res del que va passar ahir al vespre a la junta general d’accionistes del RCD Espanyol SAD hauria de sorprendre a cap observador dels bots i rebots de la pilota. Pot decebre els espanyolistes, causar hilaritat als culers i provocar la indignació general per la manca de respecte, o qualsevol altre adjectiu amb què es vulgui qualificar l’espectacle, però ningú se’n pot sorprendre.

L’error que cometem és no dir les coses pel seu nom. L’Espanyol no ha fet eleccions, per més que ho hagin volgut fer veure muntant debats entre candidats i simulant una campanya electoral. El procés que s’havia obert amb la dimissió del president Ramon Condal no té res a veure amb la democràcia, que es basa en els principis d’una persona, un vot, i de l’elegibilitat de tots els membres.

El RCD Espanyol SAD va celebrar ahir una junta general d’accionistes que va escollir el seu consell d’administració, entre tres candidats a presidir-lo, i no va fer pas unes eleccions per triar el president d’una junta directiva.

Els directius espanyolistes s’han equivocat fent veure que són el que no són. En una societat anònima els propietaris, els qui tenen la majoria de les accions, trien el consell d’administració i no munten cap martingala democràtica.

Els clubs de futbol tenen un problema amb la democràcia, que ni les SAD ni les excepcions del FC Barcelona, Reial Madrid, Athletic Club i Osasuna acaben de resoldre en els temps de les xarxes socials. L’espectacle de dilluns ha embrutat la imatge de l’Espanyol, sobretot, però ha esquitxat el futbol en el seu conjunt necessitat de consells d’administració de sentiments.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s