La samarreta de la selecció catalana

La Federació Catalana de Futbol (FCF) va fer pública la samarreta que lluirà la selecció de Catalunya el 2 de gener, que ha dissenyat Custo Dalmau, i s’ha muntat un bon debat a les xarxes socials i els mitjans de comunicació fins al punt que l’autor ha hagut de sortir a justificar-se.

Jo no sé si el nou disseny m’agrada o no m’agrada, ni m’ho he plantejat, ni tinc coneixements específics per a poder-lo avaluar, ni crec que a ningú li importi. De fet, crec que aquesta és la causa del problema, que s’analitzi en funció del gust de cadascú: hauria de ser més seriós. M’explico.

Entenc que una samarreta d’un equip de futbol, sigui d’un qualsevol club o d’una qualsevol selecció nacional, ha de respondre a uns determinats criteris d’identitat. Vull dir que ha de servir per identificar el col·lectiu d’aficionats que preténrepresentar.

La selecció catalana no té una indumentària que la identifiqui. L’hem vist jugar de tots colors, des del blanc al negre, i ara la veurem vestida de blau. En aquest sentit, trobaria bé que la FCF es plantegés trobar-li una samarreta que fos més o menys definitiva.

Ara: si mai ho fa, un cop resolta la qüestió de la qualitat tècnica del teixit, que donem per descomptada, el que ha de fer, abans d’encomanar cap disseny, és consultar algun expert quins colors i quins elements ha de contenir la samarreta de la selecció. No hauria de valdre tant el blanc com el negre o el blau.

Vull dir que abans d’anar a veure el Custo s’ha d’haver parlat amb l’Armand de Fluvià, posem per cas. I això, sense oblidar que tractem d’una samarreta per jugar a pilota. El que passa és que ens hem begut l’enteniment i d’una qualsevol collonada en volem fer un espectacle de pagament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s