Què justifica la independència

La temptació que tenen els dirigents polítics de parlar en nom de tots els ciutadans ja la donem per descomptada, és un tret essencial del fet polític, i tant els fa si tenen seixanta diputats com si en tenen tres o cap, tots saben què pensen els catalans (en el cas que m’ocupa ara) i quina és la Catalunya real i tota la pesca. Les formulacions són ben diverses i estranyes.

Ara s’hi ha afegit una altra afirmació d’aquestes que deixen ben parat, per la contundència i rotunditat tan granítica que garanteixen: què justifica la independència. Es veu que el dèficit fiscal que pateix Catalunya, aquest que segons la FAES no existeix i que és només un mite més de tots els que conformen el nacionalisme català, no n’és una raó suficient.

En un cert sentit, hi podria estar d’acord i tot perquè, personalment, tot aquest debat sobre les balances fiscals i els drets nacionals i els històrics i etcètera m’interessen relativament. Ja entenc que són arguments substancials i que, especialment la raó econòmica, és darrera del creixement tan notori que ha tingut l’independentisme la darrera dècada.

Ara: essent respectuós amb qualsevol raó que pugui tenir cadascú per desitjar la independència de Catalunya o no voler-la, jo crec que el que la justifica de veritat és, ras i curt, el fet de voler-la.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s